Vandringsupplevelse i norra Fryksdalen den 17-20 maj

En pilgrims väg

Vandra en sträcka på Fryksdalsleden - den gamla fornleden som genom årtusenden använts som farled och handelsled och under några århundraden även som pilgrimsled. Leden följer sjön Fryken och erbjuder sjönära sträckor såväl som vandringar genom öppna odlingslandskap och skog. En vandring genom gammal kulturbygd och vacker natur.

Vi erbjuder enkelt boende i B&B och vandrarhem, men placeringen nära sjön Fryken är oslagbar för samtliga tre anläggningar.

Beskrivning av vandringen

Torsdagen den 17 maj inkvarterar ni er på Lappnäs B&B, Edsbjörke och äter en god middag med fantastisk utsikt över Fryken.

Efter frukost nästa dag startar ni en sjönära vandring genom gammal kulturbygd med rikliga spår från bronsåldern. Medhavd lunch intas i Ivarsbjörke där Vanakultur och kristendom möts på Uddeberg, kyrkans udde i Fryken. Efter lunch följer en vandring genom skog och odlingslandskap, hela tiden i Frykens närhet. I Lysvik blir ni inkvarterade i vandrarhem på Berga Gård där också kvällens middag serveras.

På lördagens vandring passerar ni bl a 17 gravrösen från bronsåldern innan ni kommer till Bada Herrgård där lunch serveras. Under eftermiddagen blir det en natur och kulturrunda där flera kultur-och fornminnen passeras med små berättelser om vart och ett innan middagen på Bada Herrgård.

På söndag kan de som önskar avbryta vandringen efter frukost, eller också följer ni leden vidare norröver. Denna sträcka går delvis genom odlingslandskap men till stora delar genom uppväxt skog. Vandringen slutar i Torsby, vid Fryksände kyrka. Ni som åker kollektivt följs till tåget, övriga transporteras tillbaka till bilarna vid Lappnäs. (se vidare detaljerat program)

Svårighetsgrad

Vandringen är mestadels lätt, men backar förekommer och stigen vid gravarna är något ojämn. Första dagsetappen är cirka 15 km, andra är cirka 20 km och tredje etappen cirka 14 km.

Transporter

För att underlätta vandringen kommer ert bagage, med undantag av lätt ryggsäck, att transporteras till nästa ställe för logi och dag tre till slutmålet. Ni som har bil till Lappnäs kommer att bli transporterade dit vid vandringens slut.

Pris

Hela vandringen kostar 4 465 kr. I priset ingår två nätter i B&B och en natt på vandrarhem. Lakan är inkl i priset. Vidare ingår tre middagar, tre frukostar, en serverad lunch samt fika och lunchpaket för övriga dagar. Guide och transporter är inräknade. Avbryter ni vandringen efter frukost dag tre blir priset 3 995 kr. Betalningen sker i samband med bokningen.

Bokning och betalning

Paketet är bokningsbart för minst 5 personer och högst 15 per grupp. Senaste dag för bokning är den 25 april. Bokningen görs till:

Bada Herrgård. Kontaktperson, Katarina Westerdahl
Tel: 0703 471170
E-post: katarina.westerdahl@badaherrgard.se
Betalning:
Bankgiro:770-3408
Postgiro: 4744665-3
Swish: 0703 471170
Märk betalningen med Vafryk5

Avbokning med återbetalning kan göras fram till en vecka innan vandringen, dvs den 10 maj, om inte särskilda skäl föreligger.

Kläder och utrustning

Vi rekommenderar att du prioriterar bra skor under vandringarna. Vandringskängor ger bra stöd för fotleden. Under säsongen skall du normalt kunna vandra med vandrarkängor, utan att bli blöt om fötterna. Om det är riktigt torrt i markerna, fungerar träningsskor bra. Tycker du om att gå med stavar så ta med dem. Välj kläder som fungerar enligt lager på lager-principen. Vädret kan vi inte påverka så välj kläder efter väderlek. Ytterplaggen som ger skydd mot regn och vind är bra att ha med. Ta med egen ryggsäck, termos och vattenflaska.

  Välkommen på vandring i vackra Fryksdalen!